Terug

Nieuws / Alleen nog 1,5 meter afstand bij uitvaarten

Alleen nog 1,5 meter afstand bij uitvaarten

Alleen nog 1,5 meter afstand bij uitvaarten

28 juni 2021

Coronaregels bij uitvaarten

Er geldt geen maximumaantal bezoekers voor uitvaarten. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van de uitvaart locatie worden benut, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.


Coronaregels bij condoleance

Vindt de condoleance plaats in een uitvaartcentrum of een andere locatie waar een plechtigheid plaatsvindt voor een uitvaart?
Dan geldt dat aanwezigen 1,5 meter afstand moeten (kunnen) houden.

Is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid, bijvoorbeeld in een restaurant dat niet tevens dienst doet als uitvaart locatie? Dan gelden de regels voor de horeca. Dan geldt dus wel een verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaats.

Horecagelegenheden kunnen ervoor kiezen gebruik te maken van coronatoegangsbewijzen. In dat geval mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen en vervalt de 1,5 meter -regel. Check de pagina Testen voor toegang tot sociale activiteiten voor actuele informatie over deze maatregel.

Het laatste nieuws

Rouw op je dak
Rouw op je dak

28 juni 2021

Soms heb je van die momenten dat je je ineens realiseert; er is zoveel moois...