Terug

Nieuws / Update maatregelen Coronavirus

Update maatregelen Coronavirus

Update maatregelen Coronavirus

12 mei 2020

De coronamaatregelen worden stapsgewijs versoepeld. Dat betekent dat ook uitvaarten langzaam weer een meer normaal karakter krijgen.

Persconferentie

Op 6 mei 2020 gaf premier Rutte weer een persconferentie waarin hij een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde; zij het onder het voorbehoud van de ontwikkeling van het virus. De druk op de gezondheidszorg en met name de IC’s mag niet te hoog worden. Voorzichtigheid is belangrijk en maatregelen kunnen weer teruggedraaid worden.

Het nieuwe normaal

20200507 BGNU Naar het nieuwe normaal bij uitvaartplechtigheden Handen wassen tegen coronabesmetting

Met de aangekondigde versoepelingen komt Nederland in een overgangsfase naar het nieuwe normaal. Tot er een vaccin beschikbaar is, moeten we extra voorzichtig blijven; het virus is immers nog onder ons. We moeten ons dan ook blijven houden aan de gedragsregels van het RIVM:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Catering bij de uitvaartplechtigheid

Een van de maatregelen die werd aangekondigd is dat vanaf 1 juni 2020 cafés en restaurants onder voorwaarden hun deuren weer mogen openen voor maximaal 30 personen. Ook rond uitvaartplechtigheden - waar ook maximaal 30 personen bij aanwezig mogen zijn - kan dan weer catering aangeboden worden. Voorwaarde is uiteraard dat 1,5 meter afstand gehouden wordt. Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen volgen de restrictie van de overheid voor de horeca: de aanwezigen zitten aan tafels met 1,5 meter afstand tot elkaar.

100 personen bij uitvaarten

Ook werd aangekondigd is dat vanaf 1 juli 2020 restaurants, podia, bioscopen en musea onder voorwaarden hun deuren weer openen mogen voor maximaal 100 personen. Ook uitvaartplechtigheden - waarbij nu maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn - kunnen vanaf 1 juli door maximaal 100 personen bezocht worden. Uiteraard geldt ook dan, dat die 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Testen op coronavirus

20200507 BGNU Naar het nieuwe normaal bij uitvaartplechtigheden Testen op coronabesmetting

Premier Rutte vertelde dat de verspreiding van het coronavirus strak gemonitord wordt. Als teveel mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen moeten worden, gaan de voorgestelde versoepelingsmaatregelen niet of pas op een later tijdstip door.

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten getest worden op het coronavirus.


Bron: BGNU

Het laatste nieuws

Rouw op je dak
Rouw op je dak

28 juni 2021

Soms heb je van die momenten dat je je ineens realiseert; er is zoveel moois...